ESKİCİ DÜKKANI DÜNYA

Aşağıdakilerden hangisi bir paragrafın giriş cümlesi olamaz sorusuna cevap vermezsek anarşist sayarlar mı beni? Ortasından bodoslama girsem cümleye gider miyim kodese? Sonuç olarak desem mesela paragrafın giriş cümlesi olarak, kestirip atsam ama bir sonuca bağlamasam anayasa mahkemesine taşırlar mı olayı?

Sonuç olarak ortasından başlamıyor muyuz hayatlara da zaten... Çevremizdeki bütün insanlar yıpratılmış değil mi biraz? Kim kime yeni, en yeni, yıpratılmamış haliyle gelebiliyor ki... Hiç kimse... Fısıldamayın fısıldamayın, bağırın çağırın, hiç kimse! Hepimiz biliyoruz bunu. Az ya da çok eskitilmiş insan hayatlarına rastgele bir giriş yapıyoruz hepimiz...

Ben eskileri severim. Eskitmeyi çok sevmem, belki eskitmişimdir ben de istemeden ama eski ve kullanılmış şeyler yoğun duygular barındırır bilirim. Elimden geldiğince de onarmaya çalışırım onları. Ama neler gördüm bir bilseniz. Çok hor kullanmışlar seni be dediğim, yazıları artık silinmeye başlamış kitap misali hayatlara da  rastladım, bunu hor kullanmamışlar sanırım deyip, dışını parlak ciltli gösterip okudukça yaprakları dökülenlere de... Sanırım insanlar, hayatınızdakileri hor kullanma kılavuzunu hatmetmişçesine kararlıydı yıpratmaya... Bu durumda da diğer insanlara kitaba ortasından başlamak kalmıştı..

Hayatın kuralları yine bütün kuralları alt üst etmişti ve doğru bildiğimiz yanlışları çarpmıştı yüzümüze tokat gibi...

Çünkü hayat şartları altında;
İkiden bir çıkınca her zaman bir kalmaz,
Çatlaktan ötürü o havuz hiçbir zaman dolmaz,
İnsanlardan ötürü çocukların yaşları arada sırada anne ve babalarının yaşları toplamına eşit olur,
Ateş düştüğü yeri yakar,
Paragrafa ortasından da başlanır,

Ve insan...
Ölüm olduğu sürece, A noktasından B noktasına varır mı bilinmez...

Yorumlar

Popüler Yayınlar